петък, 4 февруари 2011 г.

14-годишна чаровница смая света със своя снимка


Снимката “Когато порасна...” на седмокласничката от варненска математическа гимназия Магдалена Велкова получи специалната награда в категория “Хора” на Международния фотоконкурс за деца на “Нешънъл джиографик”. 14-годишната чаровница заслужи признание, побеждавайки снимките на десетки участници от 12 държави, сред които Великобритания и САЩ. Нейният кадър бе изпратен в централата на Националното географско дружество във Вашингтон, а цял свят може да го види на kids.natinalgeographic.com.

“Дори не подозирахме за снимките, които е изпратила до “Нешънъл джиографик”! Никой в семейството няма слабост към фотографията. Аз съм строителен инженер, а баща й - машинен”, каза щастливата майка Красимира Велкова.

Магдалена е отличничка по математика. Първия фотоапарат й подарили, когато била в III клас, а първите си снимки правила с мобилния телефон. “Желанието й да стане фотограф е толкова голямо, че се принудихме да я запишем на курс в Младежкия дом. Дори тя сама си избра първия Олимпус”, признава майката.

Маги направила снимката от покрива на един най-високите жилищни блокове във Варна. Качили се привечер с приятелка, за да се любуват на огнения залез. Тя грабнала набързо семейния “Канон” и запечатала скриващото се слънце като фон на близкия профил на своята дружка. Правили снимките ей така - за удоволствие, вдъхновени от красивия летен залез.

Няма коментари:

Публикуване на коментар