сряда, 2 февруари 2011 г.

При случайно дочут разговор българин издаде убийци сънародници


Българин, подслушал случайно разговор в милански бар между трима сънародници, разкри извършено от тях убийство след пиянска свада на Васил Станчев Евгениев, братовчед на единия.

Според италиански медии в неделя вечерта български имигрант си пиел спокойно в бар “Фентъзи” в зона Новерго, когато в заведението влезли жена и двама мъже. Без да иска, той чул разговора им и узнал ужасяващи подробности за извършено от тях убийство, за което те говорели без притеснения, че някой може да ги разбере.

Веднага след това българинът се обадил на карабинерите, които пристигнали малко по-късно.

И тримата от групата пристигнали в Италия преди 3 г. и обитавали изоставен склад на улица “Куинтино Села”.

30-годишната М.М. се пренесла там, след като била изгонена от квартирата си. В склада живеели приятелят й Н.К., на 38 г., бивш боксьор, както и техен общ познат – В.И., на 46 г.

Бившият боксьор бил известен на полицията от многобройни случаи на сбивания в миналото. След неколкочасови разпити поотделно тримата признали за убийството.

Според признанията им тримата заедно с жертвата Васил се опитвали да се стоплят в склада в четвъртък през нощта, изпивайки 8 бутилки ракия. Пияният Васил опитал да целуне приятелката на боксьора, заради което отнесъл серия от удари и ритници от него, включително по главата.

Крещящата от ужас жена се опитала да спре приятеля си, но била заплашена с нож. Малко по-късно боксьорът довършил братовчед си със стол.

След като успокоил гнева си, заедно с другите двама пренесъл и скрил трупа в изоставен склад наблизо. Убиецът завел по-късно карабинерите до него.

Н.К.и В.И. са в затвора “Сан Виторе” по обвинение за убийство. Въпреки че приятелят на боксьора не е пипнал с пръст жертвата, той не се е намесил да предотврати убийството, което е равносилно на участие в него, е тезата на властите.
/24 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар