вторник, 1 февруари 2011 г.

Алексей Петров влиза в изборите за президент


Бившата барета Алексей Петров, който в момента е под домашен арест, ще бъде в екип, който ще участва в изборите за президент. Това съобщиха от инициативния комитет "Единение и екипност". От там разпространиха писмо, с което обявяват началото на подготовката за президентските избори.

В съобщението пише, че "доц. Алексей Петров, доц. Николай Георгиев и уважавана дама" ще бъдат в екипа за участие във вота през есента. Името на "уважаваната дама" засега ще се пази в тайна, поради риск да стане обект на репресия, уточняват от комитета.

В информацията се цитира и доц. Алексей Петров, който заявил, че "главната задача е с екипността да се преодолее социално-икономическата криза в България, а чрез единението на българите - "студената гражданска война", и да се сложи точка на изтощителния двадесетгодишен преход".

Координационният съвет е препоръчал съставът на президентския екип да се разшири, но членският му състав да не надхвърля седем души. Съобщението завършва с информацията, че на 1 май 2011 г. ще бъде одобрен окончателният състав на кандидат-президентския екип, както и конкретните роли на членовете в него.

Според последните поправки на ГЕРБ в Изборния кодекс, кандидатите за изборни длъжности няма да се ползват с имунитет, както беше до сега. Това означава, че ако Алексей Петров реши да участва в президентските избори, делата срещу него няма да бъдат прекратени. /Дарик радио

Няма коментари:

Публикуване на коментар