петък, 4 февруари 2011 г.

Свидетел срещу Баретата влезе дрогиран в съдебната зала


Дрогиран свидетел стана главен герой на днешното съдебно заседание срещу Златомир Иванов-Баретата. Точно в 10 часа соченият за продавач на дрога в столичния кв. “Красна поляна” Георги Симеонов влезе, олюлявайки се, в съдебната зала. Прегърбеният брадясал мъж постоянно придържаше устата си с ръка, а на въпросите на магистратите отговаряше с нечленоразделни звуци. Пред ококорените очи на присъстващите Симеонов се оплака, че е болен от бронхопневмония.

Наложи се полицаите да го водят при дежурния лекар в Съдебната палата. А след това го върнаха обратно с предпазна маска на лицето. Изумена от вида му, прокурорката Аксиния Матосян го попита: “В момента упоен ли сте, можете ли да разсъждавате?”

“Не”, промърмори Симеонов. И призна, че се дрогира от близо 15 години. “В петък взехте ли наркотици?”, продължи с въпросите Матосян. “Еми, май...”, отвърна й свидетелят. И уточни, че предния ден е взел дрога.

Като видя, че Симеонов е в неадекватно състояние, съдебният състав се съгласи той да бъде повторно разпитан на 7 март, закогато е насрочен процесът. В предишните си показания Симеонов твърдял, че е бил пребит от някои от подсъдимите. Но днес не успя да си спомни нищо.

“Няколко месеца работех за Златомир Иванов. Помагах за поддръжката на автомобилите и дома му”, свидетелства Радослав Иванов-Темерута. Преди 5 години кримигероят оцеля по чудо, след като снайперист го прониза в тила. Тогава МВР подозираше, че атентатът е бил поръчан от Димитър Вучев-Демби.

“Виждал съм Вучев, но не го познавам. Знам, че той беше приятел с Антон Милтенов-Клюна”, уточни Темерута.

Малко преди края на заседанието изгасна токът в правораздавателния храм.

“Г-н съдия, на това дело не му върви от самото начало! Първо арестуваха съдебен заседател (Петър Георгиев бе задържан преди два месеца по обвинение в педофилия),после водят дрогирани свидетели, сега пък спря токът. Моля и от името на адвокат Иво Найденов веднага да прекратите делото и да оправдаете подсъдимите”, провикна се адвокат Емил Велинов под бурните аплодисменти на част от обвиняемите. Но миг преди съдия Петър Гунчев да отговори, токът дойде и зала “Тържествена” се окъпа в светлина./Труд

Няма коментари:

Публикуване на коментар