четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Българи "летят" с 225 км/ч по магистрала в Хърватия


Двама български граждани са били засечени в Хърватия да шофират личните си автомобили с 225 км/ч, съобщи хърватският сайт Индекс.

По време на контрол на скоростта на магистрала А3, където ограничението е 130 км/ч, край град Жупаня в събота, 29 януари, са били засечени автомобил марка "БМВ" с български регистрационен номер и "Мерцедес" с германски регистрационен номер, управлявани от български граждани, които се движели с 225 км/в час.

Спрямо шофьорите са били предприети предвидените в закона мерки, съобщи полицията.

Да поясним за водачите на МПС който пътуват или преминават транзит през Хърватия. Глобите в Хърватия за превишена скорост са 50 евро за надвишение до 50 км/час над нормата и 150 евро за превишение над тази граница. Ако си чужденец на практика не можеш да напуснеш страната докато не си платиш глобата на граничният пункт. Магистралите са им перфектни, платени и...с идеална електронна система за управление на информацията.

При повторна санкция на един и същ водач в рамките на година за същото провинение е отнемане на свидетелството за правоуправление за период от 6 до 24 месеца и 1500 евро глоба. Законът е еднакъв както за местните така и за чужденците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар