понеделник, 7 февруари 2011 г.

Продан Христов е готов да обяви публично съставките на антималигноцит


Създателят на препарата срещу рак антималигноцит Продан Христов е готов да обяви публично съставките му. Това съобщиха от сдружение "Антималигноцит" след съобщението на здравното министерство, че той не е разрешен за употреба в България, а агенцията по лекарствата няма да го регистрира и занапред заради неясния му състав.

От сдружението уточниха, че продуктът никога не се е разпространявал у нас. Той съдържал няколко известни аминокиселини, както и активна съставка от билки. Едва ли такъв продукт може да бъде заплаха за здравето на онкоболните на фона на традиционната терапия, изтъкват от организацията.

Христов щял да оповести съставката, в случай че държавата покаже интерес и загриженост за своите болни, които искат да ползват и този метод на лечение.

Не е вярна и информацията, че продуктът може да бъде регистриран единствено в Европейската агенция по лекарствата, твърдят от "Антималигноцит". Всяка държава в ЕС можела да разреши даден продукт за употреба, за да отговори на специални потребности на пациентите, с наредба на министъра на здравеопазването. Не било задължително той да се използва и в другите от Евросъюза.

Засега МЗ ни показа, че служи на собствения си интерес и егоизъм, казаха от организацията. Според тях е време политиците, част от които са излекувани с лекарството, да задоволят потребностите и на другите болни.

Продан Христов и поддръжниците му разчитали, че Бойко Борисов ще спази обещанието си за подкрепа за решаване на казуса, дадено преди повече от година./24 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар